W listopadzie uczniowie świętowali i obchodzili „Dzień Marchewki” (zapraszamy do galerii zdjęć z wydarzenia).
Jak sama nazwa wskazuje tego dnia królowała marchewka. Celem tego święta było zapoznanie dzieci z produktami spożywczymi wchodzącymi w skład zdrowego odżywiania. W każdej klasie na godzinie wychowawczej przeprowadzono marchewkowe zajęcia kulinarne. Zachęcano do jedzenia warzyw, zwracając uwagę nie tylko na walory smakowe, ale przede wszystkim odżywcze i bogactwo witamin. W jadłospisie znalazły się: marchewkowe ciasta, ciasteczka, przekąski, surówki, soczki. W niektórych klasach uczniowie samodzielnie przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej wyciskali świeży, pyszny, zdrowy sok marchwiowy i marchwiowo-jabłkowy. Wszyscy ze smakiem go degustowaliśmy. Następnie każda klasa przygotowała plakat związany z tym warzywem. Z powstałych prac na szkolnym korytarzu stworzyliśmy piękną, kolorową i zdrową wystawę. Dla uczniów był to dzień wrażeń, uśmiechu i okazji do wzbogacenia wiedzy o zdrowym odżywianiu.